Zloděj kradl v supermarketu a ještě ohrozil na zdraví ochranku obchodu

21.03.2020 14:05

KROMĚŘÍŽ - Až desetileté vězení hrozí čtyřiatřicetiletému muži, který v neděli 15. března v Holešově na Kroměřížsku odnesl ze supermarketu zboží za víc než 1 600 korun, aniž by se namáhal ho zaplatit. Navíc ohrozil na životě jednoho z ostrahy obchodu.

„Obviněný se v neděli odpoledne vydal společně s dalšími pěti rodinnými příslušníky do supermarketu v Holešově. V obchodě pak skupina nejprve naskládala do nákupního košíku různé drogistické zboží v hodnotě za více jak 1 600 korun a poté věci schovala do tašky jedné z žen a pod své oblečení. Bez zaplacení následně všichni prošli přes pokladny a vydali se k zaparkovanému autu,“ řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Zastavila je však dvoučlenná ostraha, která je vyzvala ke kontrole zboží. Po slovní rozepři ale rodina nastoupila do auta a chtěla odjet. Čtyřiatřicetiletý řidič nejdřív začal couvat směrem k mužům z ostrahy, kteří tak byli nuceni před vozem uskočit, a poté se rozjel dopředu.

„Jeden z členů ostrahy chtěl odjíždějící vozidlo zastavit. Naskočil proto na zadní část vozu a chytil se za střešní nosníky. Řidič, který ani není držitelem patřičného řidičského oprávnění, však nezastavil a pokračoval v jízdě městem. Při tom se snažil muže z kapoty auta setřepat prudkým brzděním a rozjížděním. Po ujetí více jak půlkilometrové vzdálenosti nakonec zastavil. Když člen ochranky z vozidla seskočil, ujel pryč,“ popsala vývoj události policistka.

Muže z Holešova obvinil v pondělí 16. března komisař z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži z trestných činů těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a krádež. „Obviněnému nyní za tuto trestnou činnost hrozí až desetileté vězení,“ dodala mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie ČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ