Zlínští fotbalisté remizovali na domácím hřišti s Baníkem Ostrava

29.01.2023 21:08

ZLÍN – V prvním utkání jarního kola remizovali svěřenci Pavla Vrby doma s Baníkem Ostrava 1:1 a získali cenný bod do tabulky. I po kompletním 17. kole první lig zůstávají předposlední.
Hosté se ujali vedení ve 41. minutě gólem Jiřího Klímy, za domácí Zlíňany vyrovnal po změně stran v 57. minutě Libor Kozák.
Domácí fotbalisté vstoupili do utkání důrazněji a především Fantiš a Bartošák zaměstnávali obranu Ostravanů. Postupem času se hra vyrovnala a nebezpeční začali být i Slezané. Ve 41. minutě se po zaváhání zlínské obrany dostal do šance Jiří Klíma a nezaváhal – 0:1 pro Ostravu.
Po změně stran mohl zvýšit vedení Ostravy Kuzmanovič, ale strážce domácí svatyně Rakovan svůj tým podržel. V 57. minutě Čanturišvili vystřelil z hranice šestnáctky a míč se od Kozákových prsou odrazil do protipohybu brankáře Laštůvky a bylo srovnáno – 1:1.
Čtvrt hodiny před koncem hlavní rozhodčí utkání na několik minut přerušil kvůli pyrotechnice v ostravském sektoru, která zahalila část hřiště do dýmu. Po nucené přestávce rozhodčí nastavil hru o šest minut, ale skóre se nezměnilo i přesto, že před oběma brankami nebyly o šance nouze.
Hned po příchodu na hřiště mohl Vukadinovič strhnout vedení domácích na svou stranu, ale nedokázal sám před gólmanem Laštůvku překonat. Na opačné straně se zase Rakovan blýskl dvěma perfektními zákroky, jimiž zneškodnil vyložené příležitosti Ostravanů ke skórování. Svým výkonem měl největší podíl na prvním letošním bodu Ševců.

Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín