Zlínští fotbalisté po remíze s Vyškovem budou i v příští sezoně hrát v první lize

04.06.2023 20:04

DRNOVICE/ZLÍN – Po bezbrankové remíze zlínských fotbalistů v dnešní baráži na půdě Vyškova mohou Ševci slavit setrvání v nejvyšší české fotbalové soutěži.
Obě mužstva začala opatrně, ale v 17. minutě zahodil největší šanci prvního poločasu zlínský Fantiš, který se objevil sám před vyškovským gólmanem Kinským, ale nedokázal ho překonat. O něco později měl velice slibnou šanci na druhé straně vyškovský Baya, ale s jeho hlavičkou si poradil strážce zlínské svatyně Dostál. Hru pak začali kontrolovat Zlíňané a domácí do žádných šancí nepouštěli. Vyškovští nedokázali zopakovat čtvrteční výkon ze Zlína. Náznak šance měli v 74. minutě, kdy Dostálovi vypadl centrovaný míč, ale s pomocí svých obránců ho nakonec zkrotil.
Zanedlouho na druhé straně předvedl výborný zákrok Kinský, který Čanturišviliho střelu z dálky vytáhl nad břevno na roh. V 88. minutě po hezké kombinaci vstřelil Vukadinovič domácímu brankáři gól, jenomže po zásahu videorozhodčího a kontrole u monitoru hlavní sudí Berka gól odvolal. Důvodem byla předcházející Fantišova hra rukou.
Rozhodčí pak utkání nastavil o sedm minut kvůli dýmu z pyrotechniky, ale Zlíňané už domácí do žádné šance nepustili a remízu, zajišťující jejich setrvání v první fotbalové lize, si pohlídali.

Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín