Zlínští fotbalisté fanoušky zklamali, doma remizovali s Bohemians

06.03.2021 19:47

ZLÍN – Pouze bezbrankovou remízu uhráli dnes na svém stadionu v 22. ligovém kole fotbalisté FC Fastav Zlín s pražskými Bohemians. Nepříliš pohledné utkání plné nepřesností oko diváka nikterak nepotěšilo. Přesto to mohli být Ševci, kteří se mohli radovat z výhry, jenomže obránce Simerský deset minut před koncem neproměnil penaltu.
Utkání začali o něco lépe Pražané. V 12. minutě domácí obrana ponechala zcela bez povšimnutí Hůlku, který si nikým neatakován naskočil na centr a hlavičkou jen těsně minul zlínskou branku. Hosté si měli mírnou převahu, ale gólovou příležitost si nevytvořili. Naopak v 28. minutě zahrávali Ševci trestný kop z hranice šestnáctky, jenže Hlinka se svou šancí naložil prachbídně a jeho přízemní střela skončila v náručí hostujícího gólmana. Ještě do konce prvního poločasu mohl skórovat pražský Schumacher, jenže jeho pokus zblokoval před Dostálem Fantiš, na druhé straně nepříliš prudkou střelu zlínského Dramého chytil Le Giang.
Neslaná a nemastná hra pokračovala i po přestávce. Přesto byli nebezpečnější Klokani. V 50. minutě nechali zlínští stopeři hlavičkovat Puškáče, ale naštěstí poslal míč mimo tři tyče domácí svatyně. Neujala se Vaníčkova střela a únik nezvládl Pulkrab. Na druhé straně kontroval zlínský Poznar a Hlinkův pokus skončil na tribuně.
Domácí Ševci si postupně vytvářeli tlak, ale hostující obrana stačila jejich pokusy odvracet. Příležitost ke skórovaní dostali Zlíňané od videorozhodčího v 79. minutě, který vyhodnotil střet domácího Poznara s Hůlkou jako faul a na jeho pokyn hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Míč si na značku pokutového kopu nezvykle postavil obránce Simerský, ale situaci nezvládl a míč poslal nad branku Pražanů. Ve zbývajícím čase se už stav nezměnil a utkání skončilo bez branek.
Snad bude lépe příští sobotu, kdy ve Zlíně hrají fotbalisté Českých Budějovic.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín