Zlínský kraj poosmé ocení pěstouny

11.02.2024 14:37

ZLÍNSKÝ KRAJ – Už poosmé vyhlašuje Zlínský kraj výzvu k podávání návrhů na udělení „Ocenění pečujících osob Zlínského kraje – kategorie pěstoun“. Nominační formuláře s návrhy může veřejnost posílat na krajský odbor sociálních věcí do 15. března.
„Anketu vyhlašujeme s cílem ocenita vyzdvihnout to, co pěstouni dělají – že pečují o děti, o které se nemohou z různých důvodů starat jejich biologičtí rodiče.Pro pěstouny je péče, kterou dětem poskytují, životním posláním. Mnohdy je to práce náročná, ale zároveň smysluplná. Všichni pěstouni, se kterými jsem se kdy setkala, ji dělají rádi a s láskou,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za sociální oblast.
„Odměnou pro oceněné pěstouny, které vybere hodnotící komise, bude finanční dar ve výši 15 tisíc korun. Vyhlášení výsledků 8. ročníku ankety a předání ocenění je plánováno na 18. května jako součást Dne pěstounských rodin v Dětském světě v Kroměříži,“ doplnila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Nominační formulář a podrobné podmínky pro předkládání návrhů naleznete na webové stránce: https://zlinskykraj.cz/anketa-oceneni-pecujicich-osob-zk-kategorie-pestoun.
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZK