Zlíňané v boji o záchranu v první lize doma opět neuspěli

16.04.2023 12:06

ZLÍN – Zlínští fotbalisté prohráli v sobotu 15. dubna na vlastním stadionu se Sigmou Olomouc nejtěsnějším rozdílem 0:1, když rozhodující gól vstřelil Juraj Chvátal již v 18. minutě střetnutí. Po této prohře Zlín zůstal na předposledním místě tabulky o skóre před Pardubicemi.
Úvod zápasu vyšel lépe hostům, kteří ve 14. minutě dosáhli gólu, jenomže rozhodčí ho neuznal kvůli postavení střelce Chytila v ofsajdu. O tři minuta později ale radost olomouckých hračů mohla vypuknout oprávněně. Po kopu z rohu Zlínští nedůsledně bránili, Rakovan stačil střelu Ventzúry pouz vyrazit před sebe a Chvátal se zblízka nemýlil – 0:1.
Ševci v první polovině utkání hráli velmi nepřesně a k brance soupeře se dostávali sporadicky a nijak ji neohrozili. Naopak Olomoučané byli nebezpečnější a Rakovan v brance měl plno práce, aby zabránil dalšímu gólu ve zlínské síti.
Zlíňané po přestávce zlepšili hru a v 57. minutě mohl vyrovnat Didiba, jenomže by musel trefit branku, stejně jako střídající Fantiš. Domácí i nadále zvyšovali tlak na soupeře, ale do brankové příležitosti se už nedostali. Olomouc tak jednobrankový náskok uhájila.

Vlastimil Langer
Foto: Trinity Zlín