Zaměstnanci krajského úřadu uspořádali velikonoční sbírku pro potřebné

26.03.2024 10:01

ZLÍNSKÝ KRAJ – Trvanlivé potraviny, drogistické zboží, hygienické potřeby i sladké velikonoční dobroty vybrali v jarní sbírce pro potřebné zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje. Pomoc poputuje prostřednictvím Potravinové banky ve Zlínském kraji k rodinám samoživitelek, seniorům v nouzi či lidem bez domova.
„S potravinovou bankou spolupracujeme třetím rokem. Obdobné akce pořádají kolegyně a kolegové z úřadu pravidelně několikrát ročně. Kromě Velikonoc pořádáme sbírku také před Vánocemi. Před začátkem školního roku zase shromažďujeme potřeby pro školáky z nízkopříjmových rodin. Jsem velmi ráda, že lidé z úřadu s takovými nápady přicházejí a že se aktivně zapojují.Chtěla bych jim za to moc poděkovat,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, která má v gesci oblast sociálních věcí a neziskového sektoru.
„Další jarní akcí, zaměřenou na pomoc potřebným, kterou organizuje zlínský krajský úřad, je Dobročinný velikonoční jarmark, jenž se uskuteční ve středu 27. března ve 3. etáži Baťova mrakodrapu. Od 10 do 15 hodin zde lidé budou moci nakoupit výrobky organizací sociálních služeb a sociální podniků,“ sdělila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj