Východní Morava se prezentovala na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITF Slovakiatour v Bratislavě

17.04.2024 08:49

Turistický region Zlínského kraje -VýchodníMorava se ve dnech 11. až 14. dubna prezentovala na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITF Slovakiatour v Bratislavě, a to v rámci společné expozice tří krajů, zahrnující Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj a Jihomoravský kraj. Východní Morava se zde představilanejen jako celek, ale svoji nabídku prezentovaly takéturistické cíle a oblasti.
„V rámci expozice představoval Zlínský kraj na společných pultech širokou škálu turistických destinací a atraktivit z celé Východní Moravy. Mezi vystavovatele patřila Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, destinační společnosti Kroměřížsko, Zlínsko a Luhačovicko, Slovácko a Valašsko a také Lázně Luhačovice a Valašské muzeum v přírodě v Rožnově  pod Radhoštěm,“ informoval Petr Michalec z CCRVM.
Největší zájem věnovali návštěvníci Baťově kanálu, tipům na výlety, přehledu kempování, cykloturistice, lázním Luhačovice a Valašskému muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.
Moravské kraje získaly prestižní ocenění za kreativní a profesionální ztvárnění expozice.
„Společná expozice tří krajů na ITF Slovakiatour přinesla úspěch a potvrdila sílu spolupráce mezi regiony v oblasti cestovního ruchu,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj a cestovní ruch. „Jsme hrdí, že jsme mohli představit návštěvníkům veletrhu v Bratislavě bohatství a rozmanitost východní Moravy a těšíme se na slovenské návštěvníky u nás ve Zlínském kraji.“ doplnil Lubomír Traub.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto:  Centrála cestovního ruchu Východní Moravy