Východní Morava se prezentovala na cestovním veletrhu HOLIDAY WORLD &REGION WORLD v Praze

24.03.2024 09:15

Turistická oblast Východní Moravy -Zlínský kraj se ve dnech 15. až 17. března prezentovala na 32. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD & REGION WORLD v Praze. Kraj se tu představil nejen jako celek, ale svoji nabídku prezentovaly také jeho rozmanité regiony – Zlínsko a Luhačovicko, Slovácko, Valašsko a Kroměřížsko.

„Velký počet návštěvníků, který se zajímal o naši expozici, je důkazem toho, že Zlínský kraj má turistům rozhodně co nabídnout,“ zhodnotil účast na veletrhu náměstek hejtmana Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj a cestovní ruch. 
„Naší dlouhodobou strategií je účelná propagace celého kraje a jeho nabídky cestovního ruchu. O tom, že se nám to daří, svědčí mimo jiné to, že se návštěvnost našeho kraje zvyšuje a překonala už i čísla z předcovidového období v roce 2019,“ doplnil Lubomír Traub.

Veletrh na jednom místě přinesl širokou nabídku tuzemských i zahraničních vystavovatelů, bohatý doprovodný program pro odborníky i širokou veřejnost a zároveň se zde uskutečnil 12. ročník Fóra cestovního ruchu pod patronátem CzechTourismu. Hlavními tématy Fóra byly především udržitelnost, lázeňství a aktivní turismus. Cenuza nejlepší udržitelný projekt zde získala obec Modrá ze Zlínského kraje za svůj projekt Archeoskanzen Modrá.

„Letošní ročník veletrhu odrážel pozitivní vývoj v cestovním ruchu obecně a díky bohatému doprovodnému programu přilákal nejen množství návštěvníků z řad široké veřejnosti, ale především velké množství odborníků v cestovním ruchu. Atraktivitou veletrhu bylo také bezesporu propojení s výstavami FOR CARAVAN a FOR BOAT,“ sdělil Petr Michalec z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy