Viktor Knap definitivně zavřel poznámkový blok

28.07.2015 09:10

Řady zlínských sportovních novinářů opustil Viktor Knap. Podlehl dlouhodobé nemoci v úterý 21. července. První ligový zápas Synot ligy zlínských fotbalistů na domácím hřišti již neuvidí.
Sportovní novinařině věnoval převážnou většinu svého života. Skromný, poctivý a mnohdy až puntičkářsky důsledný Viktor. Tak jsme ho znali nejdříve z Naší pravdy, později ze Zlínských novin a pak jako „sporťáka“ Práva. Vynikající kamarád, milovník sportu tělem i duší.


S taštičkou přes rameno obrážel zlínská sportoviště a byl u všeho, co se kde šustlo. Poznámkový blok a tužka byly jeho pracovními nástroji, diktafon snad ani neměl. S Viktorem jsme se znali dobrých 45 let, možná i více, vlastně od doby, kdy jsem ještě jako studentík střední školy do redakce Naší pravdy nesměle donesl první zprávičku o fotbale. Pak si vzpomínám, jak se mnou dělal rozhovor, jako tehdy s nadějným fotbalistou. Nezapomenu na trému, s níž jsem „panu novináři“ odpovídal na otázky a to jsem netušil, že za pár let budeme po několik roků kolegové v jedné redakci. I když já na zpravodajství a on zůstával stále věrný sportu.
Tak Viktore, nevím, v které redakci tam někde nahoře působíš, ale zkus se někdy podívat na zlínský fotbal, hokej a volejbal, určitě budeš mít lepší informace než já tady dole.
Vlastimil Langer