Ve Vsetíně se uskuteční online koncert pro naši planetu s cimbálovou muzikou

22.04.2021 14:44

VSETÍN - Pátý online koncert, který v rámci Týdne pro Zemi ve spolupráci s Alcedem představí novou Valašskou cimbálovou muziku s primáši Milanem Mlčákem a Mirkem Urubkem. Livestream Z kulturáku do obýváku se koná dnes od 19 hodin na Facebooku Domu kultury Vsetín.

„Od 22. do 27. dubna probíhá celosvětová akce Týden pro Zemi, v rámci které chystá vsetínské středisko volného času hned několik aktivit. A tak jsme se rozhodli spojit síly, podpořit akci a náš další živý přenos z kulturáku pojmout jako Koncert pro naši planetu,“ přiblížila myšlenku Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury.

„Nově sestavená kapela, na jejíž premiérové vystoupení zveme všechny příznivce folkloru, se drží myšlenky, která zazněla v jednom z příběhů Jana Kobzáně v knize O zbojníkoch a o pokladoch: Valašská muzyga byla hlasitá a divoká... V rámci koncertu se můžete těšit na mužské sbory, hudecké skladby, pastýřské a zbojnické písně a možná i štrajch?“ dodala vedoucí kulturního domu Klara Blažková.

Hrají: Milan Mlčák, Miroslav Urubek (prim), Petr Živocký (klarinet a píšťala), Tomáš Pečenka (cimbál), Jan Volčík (viola) a Pavel Ptáček (kontrabas).

Živé přenosy je možné vidět na www.facebook.com/dkvsetin za finanční podpory Města Vsetín. Díky mediální podpoře Českého rozhlasu Zlín, budete moci tento „folklorní“ stream sledovat současně také na Facebooku www.facebook.com/CRoZlin. Děkujeme, že jste s námi!

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín