Valašskomeziříčští školáci grilovali vedení města

26.04.2024 11:54

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Otázky týkající se MHD, sportovního vyžití, dopravní situace a zvýšení bezpečnosti chodců nebo připravované tělocvičny na ZŠ Křižná a mnohé další kladli žáci valašskomeziříčských základních škol představitelům místní radnice. Ve Středisku volného času Domeček totiž proběhlo tradiční Dětské slyšení.

„Valašské Meziříčí pořádá akci pravidelně od roku 1992 v rámci aktivit Zdravého města. Letos se jí zúčastnili zástupci 4. až 9. tříd ze školních parlamentů ZŠ Křižná, Masarykova, Šafaříkova, Vyhlídka a Salvátor,“ informoval Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
„Dětské slyšení je ideální platformou k výměně názorů s nastupující generací. Školáci nám opět dokázali, že jim záleží na prostředí, ve kterém žijí a všímají si svého okolí. Mnohé jejich dotazy například na zvýšení bezpečnosti chodců a pohodlí cestujících v okolí stanoviště MHD u náměstí pro nás byly velmi přínosné a budeme se jimi zabývat,“ kvitoval zájem dětí starosta Robert Stržínek. Spolu s místostarosty Yvonou Wojaczkovou a Petrem Nachtmannem, vedoucími vybraných odborů radnice a Městské policie Valašské Meziříčí odpovídal na zvídavé dotazy školáků.

„Školní parlamenty umožňují zapojení aktivních žáků do dění v našem městě. To se nám letos opět potvrdilo, protože děti mají často neotřelý a pro nás velmi přínosný pohled na různé nešvary. Stejně tak se pravidelně zajímáme o potřeby seniorů, rodičů malých dětí a dalších, a snažíme se, aby bylo Valašské Meziříčí městem pro všechny generace,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková.

Mezi diskutovanými tématy během Dětského slyšení nechyběla ani ta týkající se sportu a volnočasového vyžití. „Bavili jsme se například o chystané nové tělocvičně s parametry tréninkové haly při ZŠ Křižná. Jsem rád, že toto téma rezonuje napříč společností a zajímá také školáky, kteří tělocvičnu využijí nejvíc. Samozřejmě jsme nemohli vynechat ani chystaný volnočasový areál naproti Kauflandu. Vyžití zde najdou nejen skejťáci, ale také milovníci jízdy na koloběžce, inlajnech nebo maminky s dětmi,“ navázal místostarosta Petr Nachtmann.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí