Valachy Man u Bystřičky už o tomto víkendu

20.06.2023 10:51

BYSTŘIČKA – Nejnavštěvovanější veřejný triatlonový závod v České republice je opět tu! Už o víkendu 24. a 25. června bude žít vodní nádrž Bystřička na Vsetínsku legendárním Valachy manem. „Pořadatelé v okolí přehrady připravili trasy úplně pro všechny: pro děti, začátečníky, hobíky i zkušené sportovce. Letošní novinkou je kategorie Xterra se statusem Mistrovství České republiky,“ uvedla tisková mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.
„Registrace on-line na www.valachytour.cz je možná do středy 21. června, místa ve startovní listině všech kategorií ještě jsou. Předpověď na víkend slibuje ideální polojasné počasí a chystáme i pestrý program včetně atraktivní gastro zóny a sobotní afterpárty na pláži nejen o sportovce, ale i diváky, takže všechny srdečně zveme. Přijeďte si užít víkend plný sportu, koupání a zábavy pro celou rodinu,“ láká hlavní organizátor Valachy mana Bohuslav Komín.
Valachy man je součástí seriálu DATART Valachy tour a tradičně jeho nejnavštěvovanější akcí, díky trasám různé délky a náročnosti je totiž ideální i pro úplné začátečníky a hobíky. „Pro mnohé z nich bývá vůbec první závodní zkušeností. Na krátké trase se totiž startuje intervalově, takže odpadá obava z hromadného startu do vody i ostych ze srovnávání s výkony ostatních sportovců. Navíc distanci zvládne opravdu každý,“ dodal hlavní organizátor Valachy mana Bohuslav Komín.
Pro zkušenější sportovce je na Valachy manovi připravena hlavní - dlouhá trasa, kde mohou závodit i štafety. Nově letos přibyla ještě Xterra trasa pro profíky a milovníky náročnějších výzev. „Po letech, co Valachy mana pořádáme, jsme si v triatlonovém světě vybudovali pověst akce s kvalitní organizací a díky tomu letos dostali možnost stát se akcí Mistrovství ČR v terénním triatlonu a současně XTERRA evropského poháru, ti nejlepší mohou vybojovat start na mistrovství světa v italském Molvenu. I díky tomu se můžeme u Bystřičky těšit na účast triatlonové špičky od nás i ze zahraničí, a také mj. olympijského vítěze, bikera Jaroslava Kulhavého. Pro diváky to bude skvělá podívaná a pro sportovce možnost poměřit síly s těmi nejlepšími,“ doplnil Bohuslav Komín.
„Tradiční součástí budou i závody dětí v rámci Franz Josef Kaiser Dětské Valachy tour. Nejmenší děti do 6 let závodí jen v běhu, ty starší se tradičně utkají ve všech třech disciplínách triatlonu na různě dlouhých trasách,“ připomněla Martina Žáčková.
Pro sportovce a diváky se chystá také doprovodný program s testováním elektrokoloběžek, půjčovnou paddleboardů, herní Datart zónou a dalšími aktivitami, sobotní after party na pláži nebo živé vysílání ze závodu.

Více na www.valachytour.cz

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Valachy man