V pojídání švestkových knedlíků letos rekord nepadl

24.08.2015 18:03

VIZOVICE – Osmačtyřicátý ročník Vizovického Trnkobraní navštívilo 15 tisíc lodí, ostře sledovanou soutěž v pojídání švestkových knedlíků už po jedenácté vyhrál Kamil Hamerský. Největšími taháky byly koncerty Tomáše Kluse a skupin Chinaski a Mandrage.
Letošní ročník odstartoval již tradičně páteční košt slivovice v areálu likérky Rudolf Jelínek. V areálu se potom střídaly koncerty, které v sobotu doplnila vstoupení dechových a folklorních souborů.
Magnetem sobotního programu byla soutěž v pojídání švestkových knedlíků. Soupeře doslova deklasoval už desetinásobný vítěz Kamil Hamerský, který do sebe nasoukal 150 knedlíků, a konkurenti z celé republiky jenom zírali. Druhý Dalibor Štůrala jich totiž snědl pouze 91, což bylo o tři více než třetí Miloš Janček.  Jenom pro zajímavost, vizovické kuchařky do soutěže navařily 1900 knedlíků.
Průběh letošního festivalu hodnotí kladně i policisté, kteří neměli příliš práce. Řešili pouze několik mírně opilých řidičů, tři vykradené stany, jednu ukradenou kabelku a problémy s parkováním.
Tradice festivalu spadá do 60. let, kdy s nápadem jeho pořádání přišel místní lékárník Miloš Žabka. Loni se ho zúčastnilo okolo 14 tisíc návštěvníků.
Vlastimil Langer
Návštěvníci ve Vizovicích se bavili. Kamil Hamerský s úsměvem kontroloval snažení svých soupeřů. Foto: www.vizovicketrnkobrani.cz