V pískovištích ve městě je nový písek

26.04.2024 07:44

KROMĚŘÍŽ - Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvoz starého písku a navezení nového objednalo město Kroměříž u společnosti Kroměřížské technické služby (KTS) a zaplatilo za ně 491.356 korun.
„Písek v pískovištích necháváme měnit každý rok na jaře. Myslíme tak jednak na spokojenost obyvatel, především malých dětí a jejich rodičů, a také na hygienickou nezávadnost míst určených k hrám a zábavě,“ uvedl místostarosta Karel Holík, který je jednatelem KTS.
„V Kroměříži se nachází celkem 109 pískovišť. Z toho je 11 na sídlišti Zachar, 26 na Slovanu, 21 na Bělidlech a Oskole, 16 na Barbořině a Plačkově, šest v Dolních Zahradách, 14 na ostatních místech ve městě, mimo jiné v Bezručově parku, na Hanáckém náměstí, v parku U Sýpek a podobně, a zbývajících 15 v místních částech Kroměříže – v Hradisku, Postoupkách, Vážanech, Kotojedech, Bílanech, Těšnovicích, Trávníku, Zlámance a Drahlově. Většinou jsou součástí dětských hřišť a jsou doplněné dalšími herními prvky a mobiliářem, jako jsou lavičky a odpadkové koše,“ vyjmenoval Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž