Uherskohradišťská radnice přijímá návrhy na Cenu města

24.03.2024 14:09

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Také letos se bude v Uherském Hradišti vybírat osobnost, která by si zasloužila být oceněna Cenou města Uherské Hradiště.
„Návrhy na udělení Ceny města za rok 2023 je možné podávat již nyní. Osobnosti mohou navrhnout jak fyzické, tak i právnické osoby, návrhy však musí být vyhotoveny písemně. Podání musí obsahovat jméno, příjmení a adresu bydliště fyzické osoby, nebo název a sídlo právnické osoby, které má být cena udělena. Součástí návrhu musí být také zdůvodnění, za co je jmenovaný na ocenění nominován,“ uvedl Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.
V loňském roce převzala Cenu města Uherské Hradiště (za rok 2022) folkloristka a pedagožka Jana Polášková (úvodní foto) a stala se tak v pořadí už 34. držitelkou tohoto prestižního ocenění.
Cenu města Uherské Hradiště uděluje Zastupitelstvo města Uherské Hradiště jednou ročně za podstatný přínos pro město. Uděluje se zpětně za předchozí rok. Návrhy na udělení Ceny města přijímá Útvar kanceláře starosty na Městském úřadu v Uherském Hradišti do 30. dubna.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Uherské Hradiště
Foto: Archiv SNZK