Týden manželství ve Valmezu nabídne zajímavé besedy

10.02.2024 07:45

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Národní týden manželství, který ve Valašském Meziříčí proběhne již popáté, odstartuje v pondělí 12. února. Letošní ročník otevře téma Kořeny a křídla.
„Ve valentýnském týdnu si pravidelně připomínáme, jak moc pro nás manželství znamená. Zájemci se tentokrát mohou těšit na trojici atraktivních besed, které proběhnou v Rodinném, komunitním a vzdělávacím centru Emcéčko a Městské knihovně Valašské Meziříčí. Nechte se inspirovat, jak ze svého dobrého manželství udělat ještě lepší nebo obnovit to, co se časem ze vztahu vytratilo,“ informoval Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.

12. února v 16.00 : Hodnoty manželství a budování partnerského vztahu
Emcéčko – Beseda s Lenkou Bednářovou. Manželství je jako strom. Hodnoty, tradice a zkušenosti přinesené do manželství jsou kořeny, na kterých můžeme začít stavět.  Musíme si také vytvářet nové, abychom mohli růst, měnit se a vyvíjet se – mít křídla. Jak jsou kořeny a křídla silné se prokáže v partnerském vztahu v časech dobrých i zlých.

14. února v 9.30: Respekt, podpora a ocenění partnera
Emcéčko – Beseda s Janou Sedlářovou. „Je třeba být si trochu podobní, abychom si rozuměli, ale trochu rozdílní, abychom se milovali" (Jean Jacques Rousseau). Aby manželství rostlo, je důležité mít na čem budovat vzájemný vztah, být si vědomi svých světlých i stinných stránek, mít pevné kořeny, ale také poskytnout volnost, dát křídla.

15. února v 18.00: Kořeny a křídla manželství
Malý sál městské knihovny:  Beseda Centra pro rodinu Valašské Meziříčí (přednáší Daniel Heller). V čem je naše manželství zakotveno? Je něco, co je jeho kotva – mimo náš vztah? Z čeho jsme vyšli, co jsme si do manželství přinesli, co jsou naše hodnoty, a nakolik je spolu sdílíme? V čem jsme se změnili? Vyvíjí se naše manželství? Co nám dává křídla? Co nás zvedá? Co nebo kdo nám pomáhá nést těžké věci, aby nás život netiskl k zemi? Co pro nás znamená svoboda a jak ji prožíváme ve stabilním vztahu?

Akce probíhá Pod záštitou Zdravého města Valašské Meziříčí. Více informací najdete na www.tydenmanzelstvi.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Ilustrační foto: Archiv SNZK