Startuje třetí série krátkých snímků o zlínské kultuře Kultura na netu

19.04.2021 15:33

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE  - Živý Zlín v úterý 20. 4. startuje na sociálních sítích třetí sérií oblíbeného pořadu Kultura na netu. Diváci si prohlédnou vilu Miroslava Zikmunda, depozitáře Muzea jihovýchodní Moravy, či pro veřejnost nepřístupné části hradu Malenovice.
Sedm premiérových dílů, spuštěných vždy v úterý 20. dubna a v pátek 23. dubna v 19 hodin na sociálních sítích městské kulturní agentury Živý Zlína města Zlín, startuje v úterý 20. dubna. Pořad tentokrát nabídne zákulisí Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně,“ uvedla vedoucí Živého Zlína Jana Kubáčová. .
V dalších dílech diváci zhlédnou například zázemí vily Tomáše Bati, či nahlédnou do unikátního tvůrčího prostoru s galerijním přesahem pro.story.
„Projekt Kultura na netu Živého Zlína nabízí krátká videa o zajímavostech z oblasti kultury, architektury, či podnikání. Tvůrčí tým doposud zaznamenal téměř dvacítku těchto míst.„Cílem projektu je podívat se na dané místo z jiné perspektivy a nabídnout i pohled a informace, ke kterým se běžný návštěvník nedostane,“ dodala Kubáčová.
Organizacemi či stavbami provází jejich ředitelé, majitelé a odborníci.

Program premiér:
20. 4. Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
23. 4. Unikátní tvůrčí prostor pro.story
27. 4. Muzeum jihovýchodní Moravy & depozitář
30. 4. Vila Miroslava Zikmunda
4. 5.   Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně
7. 5.   Vila Tomáše Bati
11. 5. Hrad Malenovice

Živý Zlín připravil projekt Kultura na netu před rokem jako reakci na zastavení kulturního a společenského života v důsledku pandemie covidu. Kromě videí projekt nabídl live streamy koncertů na podporu zlínských klubů a hudebníků. Archiv videí a koncertů je ke zhlédnutí na webu Živého Zlína www.zivy-zlin.cznebo na www.kulturazlin.cz.

Organizační složka Živý Zlín – kulturní agentura vznikla z iniciativy města Zlín za účelem podpory kulturního života ve městě. Ročně agentura pořádá téměř 70 akcí ve veřejném prostoru a spolupracuje s řadou komunit, umělců i organizací. V současnosti sídlí na zlínském zámku, v jehož prostorách chystá další aktivity pro širokou veřejnost.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Živý Zlín – kulturní agentura