Sportovní hřiště v ulici Slovácká je opravené

17.04.2024 09:37

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V moderní, účelné a navíc pohledné sportoviště pro všechny věkové kategorie se právě dokončenou rekonstrukcí proměnilo hřiště v ulici Slovácká.
„Opravy už byly více než nutné, stav herní plochy sportovního hřiště byl totiž už v havarijním stavu, povrch plochy byl  vydrolený, vysloužilé bylo i dřevěné hrazení kolem. Hřiště město opravilo ve spolupráci s místní komisí Mařatice, která na revitalizaci hřiště poskytla finanční prostředky, přičemž cena přesáhla 1,1 milionu korun,“ uvedl Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.
Na místě vzniklo moderní a materiálově vysoce odolné sportoviště. Nová plocha je zhotovená z kvalitního pryžového povrchu, na kterém jsou i grafické instalace - skákací panák, skok daleký a další. Vysloužilá branka a streetbalový koš jsou pryč a nahradily je dvě zbrusu nové branky menších rozměrů a nový koš. Vyměněno bylo i dřevěné ohrazení, natřeny sloupky a  instalovány sítě v odolném provedení.
„Mezi poslední dokončená nebo nově vybavená hřiště ve městě patří hřiště U čápa v ulici Jana Žižky, k dispozici bude rovněž nové hřiště v Parku Rochus v blízkosti nového přírodního amfiteátru. Letos by mělo být také postaveno nové dětské hřiště U Bagru v Jarošově,“ dodal tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště