Soutěž Stavba roku Zlínského kraje je i naším projektem

20.05.2018 14:09

ZLÍN - Další z akcí, kterou se může pochlubit naše novinářská organizace, je již šestnáctiletá spolupráce s krajskou organizací Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR při organizování soutěže Stavba roku Zlínského kraje.

Za tu dobu jsme měli možnost s odbornou porotou vidět a posoudit více než 500 staveb, které přibyly do našeho kraje. A rozhodně se mají naše stavební firmy, projektanti a investoři čím pochlubit. Odborná porota pečlivě zkoumala stavební část díla a například i zakomponování do krajiny. Toto zajímalo také nás, ale ještě jsme mysleli na přidanou hodnotu každého díla a potom ve výboru krajské organizace SN ČR vybírali to nejlepší.

Cenu od nás dostal například sportovní areál Bartošova čtvrť ve Zlíně, hala Jucatan v ZOO Lešná, rekonstrukce a dostavba tělocvičny Nezdenice, areál volnočasových aktivit Chvalčov, koupaliště u Luhačovické přehrady, Živá škola, živá voda Modrá, firemní modulární školka Otrokovice, Lanové centrum Otrokovice, revitalizace náměstí v Karolince a v Bojkovicích a v loňském roce jsme Cenu novinářů udělili Filmovému uzlu ve Zlíně. I za to, že se do Zlína i s pomocí tohoto investora vrací filmová produkce. Letos získala cenu Krajské organizace Syndikátu novinářů Vestavba spojovacího krčku SOU Uherský Brod.

Komu dáme cenu příští rok, je v rukou stavbařů, kteří teď na stavbách které chtějí dokončit v letošním roce, finišují. A právě ty budou moci přihlásit do již sedmnáctého ročníku soutěže Stavba roku 2108 Zlínského kraje.

nab
Vestavba spojovacího krčku SOU Uherský Brod: Foto: www.stavbaroku.zlin.cz