Silný vítr nadělal o uplynulém víkendu hodně starostí hasičům ve Zlínském kraji.

12.04.2021 14:35

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ZLÍNSKÉHO KRAJE - V neděli 11. dubna kolem osmé hodiny ranní dobrovolní hasiči obce Bystřička vyjeli k odstranění stromu u přehrady Bystřička na Vsetínsku.
„Před jedenáctou hodinou vyjela jednotka Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm a dobrovolní hasiči obce Valašská Bystřice k uhašení několika ohnisek po pálení, které rozfoukával vítr. Od půl dvanácté zasahovali profesionální hasiči z požární stanice Vsetín na střeše základní školy, kde vítr uvolnil několik plechů z šikmé střechy, které hrozí pádem. Střecha byla 15 minut po poledni opravena,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje případy ze Vsetínska.
„Na Zlínsku vyjížděli před půl třetí hasiči k poškozené střeše na rodinném domě v Štítné nad Vláří. Dobrovolní hasiči z Brumova zase vyjeli k odstranění stromu přes cestu v Sidonii v místní části Vlárka,“ pokračoval mluvčí hasičů.
Hasiči také zasahovali v Jankovicích na Uherskohradišťsku u požáru spadaného listí na ploše asi 20 metrů šířky a délky profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolní hasiči z obcí Jankovice a Traplice.
„Od 15:42 hodin v neděli likvidovalo osm hasičských jednotek rozsáhlý požár lesního porostu u obce Nezdenice na Uherskohradišťsku. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám dobrovolných hasičů obcí Nezdenice, Bánov, Nivnice, Bojkovice, Šumice, Záhorovice, Rudice a jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Uherský Brod. Požárem byla zasažena plocha 400 metrů délky a 200 metrů šířky, nikdo nebyl zraněn,“ dodal Roman Žemlička.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje