Ševcům se dnes dařilo a Českým Budějovicím nadělili tři góly

13.03.2021 19:42

ZLÍN – Zlínští fotbalisté dnes na domácím stadionu porazili v 23. kole první fotbalové ligy České Budějovice 3:0 a prodloužili vítěznou sérii. Do vedení je v prvním poločase dostal Roman Potočný, další dvě branky přidali po přestávce Youba Dramé a Dominik Simerský.
První poločas nepřinesl nijak líbivý fotbal, hra byla plná nepřesností. Vzrušení přinesla až 28. minuta, kdy rozhodčí nařídil přímý kop a z hranice velkého vápna Potočný poslal míč přesně k tyči – 1:0. Ševci ještě do přestávky několikrát vystřelili na branku Drobného, ale ten jejich pokusy vždy zlikvidoval.
V druhém poločase se hrál už rychlejší fotbal. Nejprve kapitán Ševců Poznar ve vyložené pozici nechal vyniknout gólmana Dynama Drobného, na opačné straně zase Mrlič nevyzrál na strážce zlínské svatyně Dostála. Pak přišla 63. minuta a s ní nádherná akce, při níž zlínský Jawo našel Dramého, který z hranice velkého vápna přízemní střelou nedal Drobnému šanci – 2:0. O deset minut bylo rozhodnuto, po kopu z rohu stoper Zlína Simerský zblízka poslal nezadržitelně míč do budějovické branky – 3:0.
Hosté se ani za tohoto stavu nevzdávali a snažili se ze všech sil o nápravu pro ně nepříznivého stavu. Měli několik slibných akcí a z jedné z nich střídající Diop, bývalý zlínský hráč, hlavou poslal míč do tyče domácí branky. Ševci pak už své vítězství uhájili.

FC Fastav Zlín – Dynamo České Budějovice 3:0 (1:0), branky 28. Potočný, 63. Dramé, 73. Simerský. Zlín i po této výhře zůstal v tabulce na 11. místě se ziskem 29. bodů.
Vlastimil Langer

Foto. FC Fastav Zlín