Ševci se v baráži o první ligu s Vyškovem nadřeli, boj je stále otevřený

01.06.2023 20:28

ZLÍN – Zlínští fotbalisté v úvodním utkání baráže o první ligu dnes zvítězili na domácím hřišti nad Vyškovem 1:0 a udělali tak první krok k záchraně v nejvyšší fotbalové soutěži. Vítězný gól vstřelil v 64. minutě Youba Dramé. Odveta se hraje v neděli 4. června v Drnovicích.
Vítězství Zlíňanů se rodilo ale velmi těžko. Začali sice aktivněji, ale gól nedali. Naopak proti nebezpečné střele vyškovského Němečka musel zasahovat domácí gólman Dostál. Ševci se potýkali s nepřesností v přihrávkách a chyběl jim moment překvapení. V 25. minutě selhal v koncovce  Fantiš a vzápětí z rychlého protiútoku trefil vyškovský Kanakimana tyč zlínské branky.
Po půlhodině hry zazmatkovala vyškovská obrana, ale zlínský Slončík nedokázal dopravit míč do opuštěné branky. Po dalším z breků hostujícího mužstva mohl skórovat opět Kanakimana, jenže byl z toho pouze rohový kop.
Po přestávce se již hra vyrovnala a Vyškov nakonec doplatil na chybu v obraně. Míč po kiksu obránce získal Fantiš, míč poslal Hrubému, který našel volného Dramého a ten se nemýlil – 1:0 pro Zlín. Hosté se pak snažili o vyrovnání, jenomže mohli i sami inkasovat po hlavičce Simerského nebo střele aktivního Dramého. Soupeř ale nesložil zbraně a slibnou šanci na vyrovnání v závěru utkání zahodil Vintr. Domácí Ševci si pak už vítězství nenechali vzít.

Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín