Ševci sahali v Liberci na bod, nakonec nemají ani jeden

18.02.2021 06:46

LIBEREC/ZLÍN – Škoda přeškoda ztraceného bodu v Liberci a neproměněné penalty. V dohrávce 17. kola první fotbalové ligy prohráli ve středu 17. února zlínští fotbalisté v Liberci 1:0 a k dovršení jejich smůly v 86. minutě neproměnil penaltu Tomáš Poznar.
Zlíňané předvedli solidní výkon, přesto jako první zahrozili domácí, jenomže Rabušic jejich brankáře Dostála zblízka neprostřelil a zanedlouho jeho hlavička skončila těsně vedle zlínské svatyně. Jenže to už hosté přebírali iniciativu a na hře to bylo poznat. Ševci si do přestávky vytvořili tři slibné šance. Nejprve v 21. minutě z hranice velkého vápna poslal jedovatou střelu těsně vedle liberecké branky Conde, o dvě minuty později dokonce Poznar vstřelil gól, jenomže kvůli ofsajdu neplatil. Do poločasu se ještě dostal do dobré šance Fantiš, ale místo střely zvolil nepřesnou přihrávku.
Druhý poločas nejprve nepřinesl žádné gólové vzrušení. V 68. minutě musel kvůli zranění střídat domácí brankář a krátce na to padl jediný gól utkání. Střídající Rondič si v 69. minutě naskočil na centr a hlavou překonal Dostála, který možná zbytečně zůstal na brankové čáře – 1:0. Běžely poslední minuty utkání, když hlavní rozhodčí Berka na pokyn videorozhodčího nařídil proti Liberci pokutový kop. Míč si na značku postavil Poznar, ale místo do sítě poslal míč do břevna a promarnil tak jedinečnou šanci k vyrovnání.
Slovan Liberec – FC Fastav Zlín 1:0 (0:0).
Příští utkání hrají Zlíňané v soboru 20. února na domácím hřišti na Letné s pražskou Spartou. Výkop je stanoven na 16:30 hodin.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín