S cestovatelem Liborem Burešem za krásami jižní Afriky

31.01.2024 09:21

VSETÍN - Úžasné zážitky z cest, krásné fotografie a poutavé vyprávění o krásách jižní Afriky nabídne dvojice přednášek cestovatele Libora Bureše Osmi zeměmi za velkou pětkou, kterou připravilo Muzeum regionu Valašsko na zámku Vsetín. První proběhne dnes od 17 hodin a bude zaměřena na Jihoafrickou republiku, Lesotho, Svazijsko a Mosambik.
„Libor Bureš se od útlého mládí věnuje turistice, lyžování, orientačnímu běhu a cestování. Rok po Sametové revoluci založil soukromou cestovní kancelář a během následujících 26 let vedl jako průvodce 378 zájezdů do 47 zemí Evropy, Asie, Afriky, Ameriky i Oceánie. Mimo to zavítal i do řady dalších odlehlých koutů naší planety. Na cestách po celém světě strávil dohromady přes 15 let,“ přiblížil kurátor akce Pavel Mašláň.
Své zážitky a fotografie z cest si Libor Bureš nenechává jen pro sebe, ale předává je dál prostřednictvím zajímavých besed, kterých od roku 1979 absolvoval už přes 300. 
V muzeu v zámku Vsetín představí v rámci dvoudílné přednášky Osmi zeměmi za velkou pětkou krásy jižní Afriky. První díl Vás ve středu 31. ledna zavede do Jihoafrické republiky, Lesotha, Svazijska a Mosambiku. Druhá část představí o dva týdny později ve středu 14. února státy Zimbabwe, Zambie, Botswana a Namibie. „Můžete se těšit na zajímavé povídání i spoustu krásných fotografií zachycujících zdejší život a hlavně krásu přírody místních národních parků,“ přiblížil Mašláň.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Muzeum regionu Valašsko