Rada Zlínského kraje schválila dvě investice do školních budov v kraji

15.04.2021 11:03

ZLÍNSKÝ KRAJ – Příspěvku na rekonstrukci budov se dočká Střední průmyslová škola polytechnická – Centrum odborné přípravy Zlín a Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická v Uherském Hradišti. Oba schválené investiční záměry mají sloužit k odstranění nevyhovujícího technického stavu objektů škol.
„V případě SPŠP-COP Zlín půjde o rekonstrukci sociálního zařízení a šaten ve strojírenských dílnách. Tyto prostory jsou za 20 let užívání ve špatném technickém stavu a neodpovídají současným hygienickým požadavkům,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková. „Zázemí, kde se odehrává praktická výuka, se nezměnilo od roku 2000, a proto je třeba jej upravit podle dnešních standardů. Dnes školu navštěvuje i více žáků, což je také jeden z důvodů, proč šatny isociální zázemí nevyhovují ani svou kapacitou. Pro jejich rekonstrukci jsme vyčlenili 1641 tisíc korun a 240 tisíc korun v rámci příspěvku na provoz,“ 
Z rozpočtu Zlínského kraje půjde i investice na odstranění havarijního stavu základového zdiva budovy P a spojovacího krčku Střední průmyslové, hotelové a zdravotnické školy v Uherském Hradišti. Budova P byla postavena v roce 1935 a v 70. letech k ní byla připojena budova J spolu se spojovacím krčkem. Aktuální stav zdiva tedy odpovídá stáří budov, a když více zaprší, dochází tam k silnému průsaku vody, která musí být často i odčerpávána. S rekonstrukcí za 1,2 milionu korun se má začít už tento měsíc a hotovo by mělo být před začátkem nového školního roku.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj

Foto: Archiv SNZ