Řidič osobního automobilu zahynul při střetu s náklaďákem

25.03.2024 14:08

KROMĚŘÍŽSKO – Smrtelným zraněním podlehl dnes řidič osobního automobilu po čelní srážce s nákladním autem u Hlinska pod Hostýnem na Kroměřížsku.
„Krátce po deváté hodině dopolední uzavřela tragická nehoda na několik hodin komunikaci u Hlinska pod Hostýnem. Devětatřicetiletý řidič nákladního vozidla Volvo jedoucí od Hlinska pod Hostýnem na Jankovice vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. Vlivem nárazu skončila obě vozidla mimo komunikaci. Padesátiletý řidič osobního vozidla utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Řidič náklaďáku utrpěl zranění, se kterými byl převezen do Kroměřížské nemocnice k ošetření. Dechová zkouška u něj vyšla s negativním výsledkem,“ informoval Radomír Šiška, policejní mluvčí.
„K nehodě vyjely také dvě dvě záchranářské posádky, z toho jedna s lékařem, z výjezdové základny v Bystřici pod Hostýnem. Vzhledem k vážnosti situace požádala dispečerka zdravotnického operačního střediska o součinnost také olomouckou leteckou záchrannou službu,“ informovala Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí krajských záchranářů s tím, že lékař musel na místě konstatovat smrt řidiče osobního vozidla. Řidiče kamionu záchranáři ošetřili a zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a se středně těžkým zraněním ho posádka transportovala do Kroměřížské nemocnice.
Podle  krajské tiskové mluvčí hasičů Lucie Javoříkové obě auta sjela při nehodě přes svodidla z kopce mimo cestu a skončila na poli. Na místě nehody zasahovaly čtyři jednotky hasičů a pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostily zraněného řidiče osobáku. Hasiči poskytli také předlékařskou pomoc zraněnému řidiči náklaďáku a transportovali ho do sanitního vozu. Obě vozidla pak zabezpečili proti vzniku požáru.
Silnice byla na několik hodin uzavřena. „Dopravní policisté nehodu společně s kriminalisty nadále šetří. Pracujeme i s variantou technické závady,“ dodal na závěr Radomír Šiška.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie, Zdravotnická záchranná služba a HZS Zlínského kraje
Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje