Při dopravní nehodě na Vsetínsku zemřeli dva mladí muži

01.11.2022 11:20

VSETÍNSKO - Čelní střet osobního automobilu s kamionem na Vsetínsku měl bohužel tragické následky. Při nehodě na místě zemřeli dva muži z osobního automobilu ve věku 20 a 21 let.
„Krátce po sedmé hodině ranní jsme přijali oznámení o vážné dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Jablůnka a Bystřička. Komunikace byla po několik hodin zcela uzavřena a policisté dopravu odkláněli na objízdné trasy. Přesné příčiny dopravní nehody a bližší okolnosti, které střetu předcházely, jsou nyní předmětem šetření vsetínských kriminalistů a dopravních policistů,“ informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.
K tomu by vyšetřujícím policistům pomohly i svědecké výpovědi či případné záznamy z kamer umístěných ve vozidlech projíždějících řidičů. Očití svědci či držitelé takovýchto záznamů mohou kontaktovat policisty prostřednictvím linky 158.
U nehody zasahovaly profesionální jednotky hasičů ze stanice Vsetín a Valašské Meziříčí.
„Z nádrže nákladního automobilu vyteklo asi 500 litrů nafty. Byl proto informován zástupce České inspekce životního prostředí. Na jeho pokyn byly do koryta vodoteče směřující do řeky Bečvy položeni sorpční hadi. Odstranili jsme také části kontaminované zeminy. Provozovatel nákladního automobilu si zajistil příjezd vyprošťovací techniky od soukromé firmy. My jsme odstranili osobní automobil ze silnice s pomocí naší techniky,“ řekl Roman Žemlička, mluvčí HZS Zlínského kraje.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa nehody: Policie Zlínského kraje