Poslední fiftýn 2023 – hráči roku se stali Jakub Stalčík a Radek Laššan

11.12.2023 07:44

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ve čtvrtek 30. listopadu proběhl ve Sportparku Rybníček Poslední fiftýn, vyhlášení nejlepších tenisových hráčů regionu Slovácko za letošní rok. Anketu pořádá klub Tenis Slovácko a vítěze nominují a zároveň vybírají zástupci sportovní komise tohoto významného tenisového klubu. Letos rozhodovali v pěti kategoriích, o výsledky šesté se postarala veřejnost.

„Družstvem roku se stal tým starších žáků A pod vedením kapitána Jana Svobody. Ten letos dosáhl vynikajícího úspěchu, když na Mistrovství ČR obsadil skvělé 8. místo. Titul Deblista roku putoval do rukou Anety Holubové, která figuruje na 71. místě v celostátním žebříčku dorostenek. Mimo jiné byla Aneta účastnicí Pardubické juniorky a semifinalistka mezinárodního turnaje ITF v Prostějově,“ informovala Petra Kučerová, PR manažerka.

Skokanem roku 2023 je Matěj Gureň. Jeden z nejtalentovanějších mladých hráčů klubu Tenis Slovácko v tomto roce vybojoval na turnajích Českého tenisového svazu skvělé výsledky: jednou byl první a získal jedenkrát druhé a třikrát 3. místo.

Kategorie Hráč roku byla letos poprvé rozdělena do dvou věkových skupin. Mezi hráči dvanáctiletými a mladšími dominoval Jakub Stalčík, jenž patří mezi nejlepší hráče své kategorie v České republice. Letos se stal vicemistrem České republiky jednotlivců kategorie baby a mistrem ČR družstev ve stejné kategorii. Mezi hráči třináctiletými a staršími byl nejúspěšnější Radek Laššan. Patří mu 23. místo v celostátním žebříčku starších žáků a 143. místo v žebříčku evropském. Radek je vítěz turnaje TEJT 3 U14 v Slovenské Lupči.

Široká veřejnost pak rozhodovala o tom, kdo se stane Tenisovým sympaťákem roku. V anketě hlasovalo 1 145 lidí a s 297 hlasy si titul odnesl Petr Koběrský.

„Letošní rok byl pro nášklub mimořádně úspěšný. Bodovali jsme na Mistrovství České republiky družstev, Kuba Stalčík, který se připravuje v našem klubu, získal na republice individuální stříbro. Terezie Prici si vítězstvím na krajském přeboru žen v Tišnově zajistila účast na republikovém klání a mohl bych pokračovat. Především mám ale radost z toho, že tyto úspěchy nejsou ojedinělé a vyplácí se nám dlouhodobá práce s dětmi a mládeží,“ těší prezidenta klubu Tenis Slovácko Davida Mišťúrika.

Tenis Slovácko je jeden z největších tenisových klubů ve Zlínském kraji, působí v Uherském Hradišti a Starém Městě. Zajišťuje kvalitní přípravu svým hráčům, reprezentujícím klub ve všech věkových kategoriích soutěží pořádaných Českým tenisovým svazem.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto:
Tenis Slovácko