Porodní asistentky slaví dnes svátek

05.05.2024 08:44

ZLÍN – Mezinárodní den porodních asistentek připadá na 5. května a je mimo jiné oslavou jejich profese. „Současně si připomínáme jejich význam a důležitost v období těhotenství žen, porodu, doby šestinedělí a často i v časech poté. Porodní asistentky zkrátka, pomineme-li názvosloví, provázely lidské pokolení od nepaměti a byly vždy průvodkyněmi v procesu zrození,“ uvedla Dana Lipovská, tisková mluvčí Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Gynekologicko-porodnické oddělení nemocnice má celkem 95 porodních asistentek (z toho jednoho porodního asistenta. Některé z nich bude možné potkat ve středu 8. května od 14 do 17 hodin před Café 204 v Parku Komenského ve Zlíně, kde se uskuteční právě u příležitosti Mezinárodního dne porodních asistentek akce nazvaná Porodní asistentka, těší mě aneb s čím vám mohu pomoci.
„Jedná se o neformální happening, cílem je zvýšit povědomí o této profesi, nabídnout veřejnosti možnost osobně si popovídat s profesionálními i budoucími porodními asistentkami. Akci pořádá Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati a Krajská nemocnice T. Bati,“ dodala tisková mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně
Ilustrační foto: Archiv SNZK