Policisté zadrželi mnohanásobného zloděje, skončil ve vazbě

05.09.2022 16:58

ZLÍNSKO - Ve vazební věznici v Olomouci skončil v sobotu 3. srpna večer čtyřicetiletý sedmnáctkrát soudně trestaný muž z Otrokovic, který v období od konce července až do začátku školního roku, kdy ho zadrželi policisté, v celkem 29 případech kradl na různých místech převážně ve Zlíně, ale také v Napajedlech a Otrokovicích.
„Škoda, kterou krádežemi způsobil, činí téměř 200 tisíc korun. Za krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Muž kradl, kde se dalo. Z prodejen potravin bral hlavně alkohol, z neuzamčených kanceláří či šaten různých firem potom v naprosté většině případů peněženky nebo celé batohy či kabelky. V případech, kdy ukradl platební kartu, s ní několikrát úspěšně zaplatil. Celkově zaplatil prostřednictvím odcizených platebních karet šestatřicetkrát za nákupy do hodnoty 500 korun.
„Osudnou se mu stala noční krádež v pátek 2. září ve firmě v okrajové části Zlína, odkud se po druhé hodině ráno snažil utéct. Jeho útěku si ale všimla zaměstnankyně firmy a kontaktovala policii na lince tísňového volání. Muže nakonec pod mostem mezi Zlínem a Želechovicemi vypátrali a zadrželi policisté prvosledové hlídky, kteří ho převezli do policejní cely,": dodala policejní mluvčí.
Zloděj se ke svému jednání přiznal. Po několika hodinách podali kriminalisté státnímu zástupci návrh na uvalení vazby, který soudce okresního soudu následující den akceptoval.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ