Pohár hejtmana pro vítěze PRESS CUP 2022 si odvezli fotbalisté Realu Stará Sokolovna

26.03.2022 19:46

ZLÍN – Přesně v 8:30 hodin zahájil dnes ve zlínské Sportovní hale Datart úvodním hvizdem rozhodčí 26. ročník turnaje v halové kopané PRESS CUP 2022, jehož pořadatelem byl Syndikát novinářů Zlínského kraje.
Osm týmů se střetlo systémem každý s každým a odehrálo se celkem 21 kvalitních utkání, která řídili rozhodčí Petr Dvořák a Jiří Peterka. Pohár pro vítěze věnoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, který také na hřišti prokazoval své fotbalové umění v barvách Syndikátu novinářů.
„Oceňuji zejména přátelskou atmosféru, v níž se letošní turnaj odehrál a vše tak proběhlo v duchu fair play,“ pochvaloval si Jan Čada, který stál u zrodu turnaje a postupně organizoval jeho další ročníky. Přitom neopomněl vyzvednout významnou roli sponzorů Pragokoncertu a pivovaru Černá Hora.
Vítězem a držitelem hejtmanova poháru se stali fotbalisté Realu Stará Sokolovna, druhé místo vybojovali reprezentanti HZS Zlínského kraje a třetí příčka patří Starostům.
Nejlepším hráčem se stal Michal Novák z týmu Syndikátu novinářů, tabulku střelců ovládl Radim Darebníček z mužstva Starostů a titulem nejlepšího brankáře turnaje se může pyšnit Josef Hutěčka, starosta Březnice. Cenu Fair play si odnesl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
Letošní ročník dopadl podle hodnocení organizátorů i účastníků na jedničku a mnozí se už zajímali o příští ročník. Spokojená byla i Miroslava Krumpolcová, duše turnaje, která hlídá finanční záležitosti a zázemí. I její taktovka se na kvalitě turnaje projevuje, zejména pokud se týká žaludků účastníků i diváků. A pokud je řeč o zázemí, tak k němu nedomyslitelně patří Michal Kratochvíl a manželé Lidincovi, kteří zajišťovali opět kvalitní občerstvení.

Vlastimil Langer
Foto: Jan Čada