Otrokovičtí strážníci zachránili muže před skokem z mostu

27.10.2022 08:39

OTROKOVICE - Díky zkušenostem a odbornému výcviku mohli strážníci městské policie minulý týden zachránit život muži, který se zřejmě vlivem duševního onemocnění rozhodl skočit z mostu.
„Na žádost o asistenci Policie ČR reagovala hlídka otrokovické městské policie, jíž bylo předáno oznámení o psychicky nemocném muži, který se chystá skočit z mostu. Neprodleně proto vyjela na místo události, kde zjistila muže, který přelezl zábradlí a chtěl skočit do řeky Dřevnice. Na místě byla také žena, která celou situaci nahlásila. Právě ona sehrála velmi důležitou roli, protože do příjezdu hlídky s mužem komunikovala. Poté  sním navázala kontakt hlídka městské policie. Strážníci zjistili, že muž slyší hlasy, které mu napovídají, aby skočil dolů. Situace se neměnila ani po příjezdu záchranné zdravotnické služby a rozhovoru s lékařem,“ řekla k události Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.
„Jelikož se ani přivolanému lékaři nepodařilo muži jeho jednání rozmluvit, domluvila se hlídka se zdravotnickým personálem na postupu, kdy strážníci využili momentu překvapení a pomocí naučených chvatů muže vzali a přetáhli přes zábradlí zpět na lávku. Tím ho ochránili před pádem do řeky a následným zraněním,“ popsal situaci ředitel Městské policie Otrokovice Tomáš Gromus.
Následně provedená dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu. Muž byl převezen do psychiatrické léčebny.

Vlastimil Langer

Zdroj: Městský úřad Otrokovice

Ilustrační foto: Archiv SNZ