Nová komunikace do Rokytnice a Lapače je zprovozněna

06.05.2024 07:51

VSETÍN – Posledním dubnovým dnem byla účastníkům silničního provozu otevřena nová komunikace vedoucí z okružní křižovatky na silnici před budovou Kotova směrem do sídliště Rokytnice a lokality Lapače. Od čtvrtku 2. května je naopak uzavřen přístup ze silnice I/69 do ulice Na Dolansku. Důvodem je zahájení stavebních úprav křižovatky před čerpací stanicí Shell, které si v těchto místech vyžádají dopravní omezení.

„Nová přístupová komunikace od okružní křižovatky u Kotova do sídliště Rokytnice a lokality Lapače je součástí přestavby zanádražního prostoru. Právě v zanádraží se totiž napojí na aktuálně budovanou dopravní infrastrukturu, tedy nové komunikace, chodníky a také záchytné parkoviště,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.

Tato přístupová komunikace, vedle níž v místě bývalého autobazaru (pod obchvatem města) plánuje město příští rok vybudovat parkoviště, má ulevit dopravně přetížené ulici Na Dolansku.

„Vjezd do ulice Na Dolansku ze silnice I/69 v prostoru před čerpací stanicí Shell bude od 2. května uzavřen. Křižovatku před čerpací stanicí (na fotu vlevo) totiž čekají stavební úpravy. Potrvají zhruba měsíc a rozděleny budou do dvou etap (viz přílohy níže). V té první bude průjezd v tomto místě zachován obousměrně, ovšem v zúžených pruzích. Ve druhé fázi bude provoz sveden do jednoho pruhu a řízen světelnou signalizací,“ doplnila tisková mluvčí.

Po dokončení zmíněných úprav bude možné vjíždět ze silnice I/69 do ulice Na Dolansku již pouze ve směru od okružní křižovatky u Kotova a vyjíždět z ní pouze směrem k nadjezdu Pionýrů.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín