Nadační fond Albert podpořil ve Zlínském kraji šestici dobročinných projektů

13.02.2024 11:03

ZLÍNSKÝ KRAJ – Šestici dětských domovů a dalších organizací ze Zlínského kraje, které uspěly v programu Bertík, pomáhá 2024, podpořil Nadační fond Albert. „O nejlepších projektech rozhodli zákazníci místních obchodů Albert. Celkově fond rozdělil dětem a mladým lidem ze sociálně znevýhodněného prostředí 240 tisíc korun. Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací hostil Krajský úřad Zlínského kraje,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Velmi kvituji, že i soukromé společnosti vnímají potřebu chovat se společensky zodpovědně. Ukázkou toho jsou právě i aktivity Nadačního fondu Albert. Ještě více mě těší, že se jedná o podporu dětí, které mají obtížnější start do života,“ uvedla Hana Ančincová, statutární náměstkyně hejtmana zodpovědná za oblast sociálních věcí.

Bertíci pomáhají dětem se školou i volným časem
Čtyřiadvacátý ročník charitativního programu se uskutečnil na podzim a tradičně propojil místní komunity. Bertíci, tedy žetony, které slouží k hlasování o projektech, přináší unikátní příležitost, jak se může veřejnost seznámit s činností i konkrétními příběhy organizací v regionu. „Naši zákazníci, kterým patří velké poděkování, podpořili ve Zlínském kraji projekty z blízkého okolí zaměřené na doučování a odborné vzdělání, ale i sportování či jiné záliby,“ upřesnil Peter Daňo, národní ředitel hypermarketů Albert.
Podpořenými organizacemi jsou dětské domovy z Valašského Meziříčí, Zašové a Vizovic, dále organizace Domino, vsetínská Diakonie a také místní Azylový dům pro ženy a matky s dětmi.
„Snažíme se podpořit každé dítě, které projeví zájem o nějakou aktivitu, protože záliby rozvíjí nejen tělo, ale i ducha. Finance využíváme na uhrazení sportovních a volnočasových činností našich dětí,“ popsala Markéta Šrámková, ředitelka Dětského domova Valašské Meziříčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj