Na první převoz na záchytku stačila z nového roku necelá hodina

07.01.2020 18:38

ZLÍN - Z nového roku 2020 neuběhla ještě ani celá hodina a hlídka Městské policie Zlín byla přivolána do středu města k ležící ženě, která nedokázala v důsledku těžké opilosti kontrolovat své chování. Během několika minut ji strážníci nalezli vleže na chladné zemi, přičemž se nedokázala vlastními silami zvednout do vzpřímeného postoje. Orientační vyšetření nastínilo podstatu problému s rovnováhou, když analyzátor alkoholu v dechu prokázal hodnotu přesahující 3,4 promile. To vzápětí potvrdil také lékař zdravotnické záchranné služby, a tak bylo o dalším osudu dotyčné rozhodnuto. Hlídka MP Zlín ji převezla k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

Několik minut po půl druhé pak nalezla jiná hlídka MP Zlín na zastávce MHD vrávorající 15letou dívku. Také v jejím případě byly komplikace s motorikou zapříčiněny konzumací alkoholických nápojů, a to ne zrovna střídmou. Přístroj se v jejím případě zastavil na hodnotě 1,7 promile. Strážníci proto na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která mladou slečnu převezla do nemocnice na dětskou JIP.

V loňském roce převezli strážníci do kroměřížské protialkoholní záchytné stanice 128 osob, což představuje proti předcházejícímu období takřka třetinový nárůst.

Rudolf Maňas

Ilustrační foto: Archiv KNZ

Zdroj: MP Zlín, Pavel Janík