Mladí ve Slavičíně mají nové zázemí pro smysluplné trávení volného času

20.02.2024 14:06

ZLÍNSKÝ KRAJ – Ve zcela nových prostorách mohou trávit svůj volný čas mladí lidé ve Slavičíně. Opět je jim k dispozici nízkoprahový klub KamPak? v objektu na Horním náměstí, který prošel náročnou rekonstrukcí za 13,3 milionu korun.
„Slavnostní otevření se uskutečnilo ve středu 14. února za přítomnosti hejtmana Zlínského kraje Radima Holiše a jeho statutární náměstkyně Hany Ančincové?“ UVEDLA Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Klub, který provozuje Vzdělávací, sociální a kulturní středisko při Nadaci Jana Pivečky, je k dispozici všem mladým ve věku od 11 do 26 let. Mohou zde trávit svůj volný čas, potkávat se s kamarády, ale také nalézt pomoc při řešení obtíží, se kterými se mohou v životě setkat. K dispozici je zde mnoho stolních her, stolní hokej, herní konzole, šipky, ping pong, ale například i vybavená hudební zkušebna.
„Samozřejmostí je bezdrátový přístup k internetu. Školou povinní zde mají možnost tisku materiálů do školy. Všechny své služby poskytuje klub zdarma. Klub nabízí mladým bezpečný prostor pro jejich rozvoj a zároveň plní funkci prevence před nástrahami života dospívajících, jako jsou drogy a další společensky negativní jevy. Podobná zařízení Zlínský kraj podporuje dlouhodobě,“ dodala tisková mluvčí. 
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj