Mikuláš s Cyrilem už pošesté pro Krtka

01.12.2023 14:15

ZLÍN/DIVNICE – V sobotu 2. prosince se už pošesté ve Zlíně-Loukách poběží benefiční Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka. Od roku 2018 se na pomoc onkologicky nemocným dětem podařilo vybrat už více než tři čtvrtě milionu. Spolupořadatelem tohoto závodu je rodinná firma Krajči plus, výrobce tradičních Cyrilových brambůrků, která dlouhodobě podporuje Nadační fond dětské onkologie Krtek. Běh  je součástí běžeckého seriálu Běhy Zlín.

„Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka je druhou největší běžeckou akcí ve Zlíně a nabízí program pro celé rodiny s dětmi. Letos se koná už pošesté. Za uplynulých pět ročníků se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat více než 836 tisíc korun,“ uvedla Alžběta Kubišová, marketingová manažerka firmy Krajči.

Běžet se bude tradičně závod na 5 a 10 km, každý závodník dostane za účast sportovní tričko s motivem běhu. Kromě samotného závodu bude pro účastníky připraven od 10 hod. mikulášský doprovodný program. Děti se mohou vyřádit na skákacím hradě a proběhnout si překážkový běh, kterým je budou doprovázet Mikuláši, andělé a valašští čerti v ručně vyráběných maskách z dílny Tomáše Naňáka. Na běžce i neběžce čeká bohatá tombola.

Občerstvení v polní kuchyni připraví opět vojáci z doby první světové války armády Rakousko -Uherské monarchie, ze spolku Von Macenau. Nebude chybět ani vánoční svařák a sladká dobrota – Krtkovy palačinky připravené z prvotřídních surovin, domácích vajec, mléka a marmelády.

„Když jsme začali plánovat letošní ročník, shrnuli jsme si uplynulých pět let a zjistili jsme, že na pomoc nemocným dětem se nám podařilo vybrat už přes osm set tisíc korun. Jsme vděční všem sponzorům, dobrovolníkům a účastníkům, bez nich by se to nepovedlo. Těší nás, že zájem o Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka roste a že lidé se účastní opakovaně. Na místě vždy panuje skvělá atmosféra“, uvedl Tomáš Krajči, majitel firmy Krajči plus.

Bližší informace ohledně závodu včetně doprovodného programu je možné najít na webuwww.behyzlin.cz, kde se závodníci mohou také zaregistrovat. Všichni účastníci závodu obdrží sportovní dárek s tradičním motivem, pamětní medaili a  mikulášskou nadílku. Pro vítěze všech kategorií budou připraveny hodnotné ceny.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Krajči plus s. r. o.