Mezi včelaře rozdělí Zlínský kraj více než milion korun

18.04.2021 11:45

ZLÍNSKÝ KRAJ – Začínající i stávající včelaře podpoří Zlínský kraj dotací v celkové výši 1,14 milionu korun. Rozdělení financí mezi 117 projektů podpořili krajští radní.
„Původní výše alokovaných prostředků v programu na podporu včelařství byla 1 milion korun. Předložené projekty byly na tak vysoké úrovni, že jsme se rozhodli je podpořit v požadované výši a celkovou částku dotace navýšíme o 140 tisíc korun. Včely mají obrovský význam pro rostliny a tím vlastně pro celý ekosystém. Dotace pomohou včelařům zvýšit kvalitu včelstev, obměnit a navýšit počet úlů a včelstev ve Zlínském kraji,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast životního prostředí, zemědělství a venkov.
„O dotaci mohli zažádat zájmoví včelaři ve věku minimálně 18 let, kteří mají včelstva umístěna na území Zlínského kraje. Přidělenou podporu ve výši pět tisíc až 10 tisíc korun mohou využít například na nákup základního vybavení nebo ochranných pomůcek,“ dodala krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZ