Markéta Irglová pokřtí nové koncertní křídlo

25.02.2024 10:27

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ- Úspěšná oscarová zpěvačka a špičkový klavír Petrof P 284 Mistral to je spojení, které si budou moci v neděli 10. března od 18.00 vychutnat návštěvníci velkého sálu Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí. Markéta Irglová představí publiku nejen své písně, ale také nové koncertní křídlo, která nechala pořídit místní radnice.

„Valašské Meziříčí je vyhlášené svou kulturní tradicí, na kterou jsme právem hrdí. Dosud jsme však postrádali opravdu kvalitní klavír, který by umožnil recitály předních nejen českých umělců. Proto jsme se koncem loňského roku rozhodli takový kousek do našeho Kulturní zařízení po bezmála padesáti letech zakoupit. Jedná se o koncertní křídlo P 284 Mistral od české společnosti PETROF,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková a pokračovala:„Mám velkou radost, že se jeho křtu zhostí právě Markéta Irglová, která si našla čas a do rodného města přiletí z Islandu, kde aktuálně žije. Věřím, že se všichni můžeme těšit na jedinečný zážitek.“

„Během vystoupení ve velkém sále Kázetka se Markéta Irglová představí v komorní podobě. V hlavní roli speciálního recitálu pak bude kromě jejích písní už zmíněný zbrusu nový klavír Petrof P 284 Mistral. Město ho koupilo za účelem zvýšení kvality zvuku nejen u koncertů vážné hudby,“ sdělil Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.

Vstupenky na recital jsou k dostání v klasickém předprodeji v Turistickém informačním centru a online na stránkách www.kzvalmez.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Foto: Archiv zpěvačky