Krajští radní se setkali se starosty z Holešovska

15.03.2024 13:46

ZLÍNSKÝ KRAJ – Další z Hejtmanských dnů, při kterých se vedení Zlínského kraje pravidelně setkává se zástupci měst a obcí z regionu, se ve středu 13. března uskutečnil v Holešově.
„Krajští radní v čele s hejtmanem Radimem Holišem diskutovali v místním zámku se starosty z Holešovska například o jízdních řádech, životním prostředí, energetice nebo financování sociálních služeb,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisová mluvčí.
„Řešili jsme také nové výzvy, které nás čekají s rozvojem průmyslové zóny a dokončením dálnice D49. Současně jsme starosty vyzvali, aby se připojili k programu na podporu rozvoje regionu a bydlení, který pro ně máme připravený,“ uvedl hejtman Radim Holiš.
V odpolední části programu se pak zástupci kraje ve Strategické průmyslové zóně, v sídle společnosti ZRIA, setkali s místními podnikateli. Tady nejvíce rezonovalo téma trhu práce a nedostatek pracovní síly.
„Po celou dobu našeho působení se snažíme z pozice kraje spojovat jednotlivé aktéry, kteří mohou situaci změnit. Tím mám na mysli mimo jiné podnikatele, hospodářskou komoru, naše střední školy a Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně,“ dodal hejtman.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj