Klub TENIS SLOVÁCKO vyhrál žákovskou ligu a postoupil na mistrovství republiky

27.06.2023 10:10

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/STARÉ MĚSTO - Tenisový klub TENIS SLOVÁCKO dosáhl dalšího mimořádného úspěchu. Starší žáci vyhráli všechna utkání žákovské ligy a kvalifikovali se na republikové mistrovství. Sedm sobot, sedm výher. Taková je jarní bilance starších žáků. Zaslouženě se tak probojovali na mistrovství České republiky, které se bude konat v Rakovníku 28. srpna.
„Nejtěsnější bylo utkání s HTK Třebíč, kdy za stavu 4:4 rozhodoval supertiebreak čtyřhry klubů. To byl hodně napínavý okamžik. Celkově jsem však maximálně spokojený, v konkurenci mnohem větších klubů s nesrovnatelným zázemím z Brna, Zlína nebo Jihlavy je to obrovský úspěch, jeden z největších v historii klubu,“ těší trenéra a kapitána družstva Honzu Svobodu.
Zásluhu na postupu na republikové mistrovství má i poměrně široký kádr šesti hráčů a čtyř hráček. „Všichni jsou velkým příslibem do budoucna, kdy budou přestupovat do dorostenecké kategorie,“ myslí si prezident klubu David Mišťúrik.
Ještě před srpnovým mistrovstvím České republiky sehraje smíšené družstvo prestižní zápas s TK Agrofert Prostějov. Tenisový klub TENIS SLOVÁCKO s tréninkovou základnou ve Sportparku Rybníček Staré Město a Na Vyhlídce Uherské Hradiště dokázal postoupit na republiku už počtvrté.Třikrát se to povedlo týmu dorostu – naposledy v roce 2021 – a nyní je premiérově následují starší žáci.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Tenisový klub TENIS SLOVÁCKO