K požáru bytu v Holešově vyjelo šest jednotek hasičů

21.09.2022 07:04

HOLEŠOV -  Škodu v předběžné výši 600 tisíc korun způsobil v úterý 20. září v noci požár bytu v ulici Novosady v Holešově na Kroměřížsku. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na televizi. Uchráněné hodnoty představují částku 2,5 milionů korun. Majitele bytu, který se nadýchal zplodin, ošetřili zdravotničtí záchranáři.

„Původně jsme přijali v 00:43 hodin zprávu, že v jednom z bytů je slyšet naříkání a bouchání. Na otevření bytu byla proto vyslána jednotka HZS Zlínského kraje stanice Holešov. Během jízdy nám bylo sděleno, že byla slyšet rána a že v bytě začalo hořet. Požární poplach byl proto postupně vyhlášen i jednotkám HZS Zlínského kraje stanice Bystřice pod Hostýnem, Kroměříž a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Hulín, Holešov i Prusinovice,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Po příjezdu na místo hasiči vyběhli do 4. patra a násilně otevřeli dveře bytu. Na chodbě ležel starší muž, který se nadýchal zplodin hoření. „Muže jsme vytáhli a začali hasit jedním útočným proudem vody. Muž byl při vědomí a dýchal. Předali jsme ho do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Hasiči evakuovali dvě osoby z 5. patra vnitřním schodištěm. Poté zkontrolovali všechny byty jak z vnitřku domu, tak z vnějšku pomocí výškové techniky. K odvětrání vnitřních prostor použili přetlakový ventilátor. Po druhé hodině se mohli obyvatelé domu vrátit do svých bytů, které hasiči ještě zkontrolovali.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje