Hobby cyklojízda startuje 10. června v Dubnici nad Váhom

09.06.2023 10:38

OTROKOVICE/DUBNICA NAD VÁHOM - Přípravy sedmého ročníku hobby cyklojízdy Dubnica nad Váhom – Otrokovice jsou v plném proudu. Registrace účastníků potrvá už jen do 5 června. Registrační poplatky zůstávají ve stejné výši jako loni – tedy 125 korun pro české účastníky, pro slovenské 5 euro.
„Cyklisté vyrazí ze slovenské Dubnice nad Váhom 10. června v 10 hodin, ti nejrychlejší do Otrokovic dorazí po poledni. I v letošním roce se mohou cyklisté těšit na více než osmdesátikilometrovou vyjížďku mezi oběma partnerskými městy?“ uvedla Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.
Na trase cyklisté pojedou přes Nemšovou, Brumov-Bylnici, Jestřabí, Hostětín, Bojkovice, Uherský Brod, Pašovice, Bílovice, Napajedla až do Otrokovic. Celkem půjde o 87 kilometrů. Cíl bude letos nový – na návsi v Kvítkovicích. V parku u kaple sv. Anny bude pro účastníky připraveno občerstvení, chybět nebude ani drobný doprovodný program.
„Jako každý rok, i letos budou pro všechny registrované účastníky vypraveny dva speciální autobusy s vozíky na kola, které ráno odvezou závodníky z Otrokovic do Dubnice a po skončení akce zase slovenské závodníky odvezou zpět do Dubnice,“ upřesnil Zdenek Čík z Otrokovické BESEDY, která pro město akci organizuje.
„Akce se rychle stala velmi oblíbenou a startovní pole je obvykle široké, kolem dvou set účastníků. Loni se jich přihlásilo 183, uvidíme, jaký zájem bude letos. Start závodů střídáme - jednou vyjíždíme z Otrokovic a další rok z Dubnice nad Váhom. Terén je lehce kopcovitý, ale pohoda na trase nám vše vynahradí,“ dodala Hana Večerková, která se cyklojízdy pravidelně účastní.   
V registračním poplatku je zahrnuto půjčení elektronického čipu na měření času, sportovní láhev, v cíli účastnický diplom a občerstvení. Dvě občerstvovací stanicebudou rozmístěnytaké na trase.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice