Druhý den Zlín Film Festivalu přinese další oceněné filmy i besedu o Harry Potterovi

28.05.2021 12:07

ZLÍN – Sobotní festivalový program pokračuje v online projekcích atraktivních filmů. Nabídne také koncertní talkshowZazpívej mi film II. nebo živě streamovanou besedu o Harry Potterovi. Živě bude možné sledovat i slavnostní vyhlášení ceny Technologické agentury ČR za popularizaci vědy mezi mládeží, která letos ocení aktivity muzeí.Díky workshopům se mohou děti naučit animovat i získat základy filmového herectví. Na procházku po jednotlivých festivalových zónách zve virtuální prohlídka. Autokino promítá film Bohemian Rhapsody.
Online festivalový program je dostupný na webu Zlín Film Festivalu až do úterý 1. června, 23:59 hodin. Program označený jako "Premiéra" je dostupný od uvedeného data do konce festivalu.ONLINE program je dostupný pouze na území České republiky.

Z programu druhého dne festivalu doporučujeme

Online na webu festivalu:

Filmová cena TA ČR - Technologická agentura ČR a Zlín Film Festival již podruhé společně udělují Filmovou cenu za popularizaci vědy mezi mládeží. V loňském roce cenu získal vzdělávací pořad České televize UčíTelka. Letos serozhodli ocenit aktivity muzeí. Slavnostní vyhlášení cen proběhne živě na webu festivalu v 16:00 hodin.

Na virtuální prohlídky Národního muzea se můžete vydat zde.

Život jako abeceda (Austrálie, 2019) – festivalová hitovka zobrazuje od A do Z všechny barvy života mezi světem smyšleného kouzelného lesa a konzervativního maloměsta. Film získal Cenu dětské poroty za nejlepší celovečerní film pro děti na 60. ZFF. Premiéra v 10:00 hodin zde.

Rocks(Velká Británie, 2019) – drama přibližuje nesnadnou cestu dospívající dívky Rocks, která bojuje o svou rodinu v multietnické londýnské společnosti. Oceněno ekumenickou porotou na 60. ZFF. Premiéra v 17:00 hodin zde.

Harry Potter: Knižní a filmové artefakty – beseda se členy fanouškovské skupiny Potterfan. Živě z festivalového studia od 19:00 hodin. Lze se zapojit a pokládat dotazy do chatu.

Zazpívej mi film II.- unikátní hudební večer věnovaný světovým filmovým a seriálovým melodiím. Koncertní talkshow provede moderátor Filip Teller, jeho hostem budesvětově proslulý houslový virtuos Pavel Šporcl. Premiéra v 19:00 hodin zde.

Virtuální prohlídka festivalu - interaktivní virtuální prohlídka jednotlivých festivalových zón plná nečekaných překvapení a zábavy. Navštivte zde. Součástí je soutěžní kvíz o vstupenky na online projekce.

Kurz filmového herectví pro děti – živě streamovaný workshop. Premiéra ve 13:00 hodin zde.

Aanimuj! – 10 propracovaných online workshopů, které děti provedou světem animace. Zhlédnout zde. Děti se mohou naučit dynamiku pohybu, ploškovou animaci a další.

V autokině na parkovišti P5 Zoo Zlín promítáme:

Bohemian Rhapsody (2018, Velká Británie, USA, 134 min), ve 21:30 hodin - životopisný film o britské hudební skupině Queen zobrazuje dobu patnácti let od založení rockové hudební skupiny Queen až po koncert Live Aid, šest let před smrtí zpěváka skupiny Freddieho Mercuryho. 

Na náměstí Míru:

Výstavy 24. Salon filmových klapeka Radost tvořit,OZC Zlaté jablko, od 8:00 do 21:00 hodin. Výstavy potrvají do 9. června.

Virtuální galerie - ohlédnutí za uplynulým 60. ročníkem Zlín Film Festivalu. Galerii na náměstí Míru poznáte podle velké vstupní brány s AR ikonou. Vstoupíte do ní za pomocí mobilní aplikace AR ZFF. Výstava potrvá do 4. června.

Další Online filmové projekce:

Dívky (Španělsko, 2020) - vítěz mnoha festivalů a nositel španělského filmového ocenění Goya Awards. Snímek s neskrývaným půvabem líčí vstup jedenáctileté Celie do nové fáze života – dospívání. Zhlédnout zde.

Oslněni (Francie, 2019) – drama s tématem života dětí ve fanatické náboženské komunitě. Zhlédnout zde.

Pásma animovaných film pro nejmenší

Hvězdička a jiné animáčky - pásmo soutěžních animací pro děti z 60. Zlín Film Festivalu. Zhlédnout zde.

Žížaláci a jiné animáčky– Jedinečné a ve světě velmi úspěšné snímky zlínských studentů animace. Zhlédnout zde.

Zlínský pes - 4+4 snímky reprezentující malou část soutěžní sekce studentských filmů Zlínský pes pro rok 2021. Zhlédnout zde.

Další filmy najdete na webu festivalu.

ANIMÁG Kroměříž2021 – soutěž animované tvorby dětí a mládeže (11-15 let). Zhlédnout zde.

Knižní okénko – krátké filmy v duchu tématu festivalu „Literatura ve filmu“. Zhlédnout zde. Na programu je například cyklus Skautská pošta 2018 o českých spisovatelích.

Online doprovodný program:

Rozhovory s filmovými hvězdami, které navštívily minulé ročníky ZFF: Eleanor Worthington-Cox, Jordanne Jones, George Mac Kay, Pelle Hvenegaard a další. Zhlédnout zde.

Tourfilm 2021 – videa z letošního ročníku soutěže propagující Českou republiku. Zhlédnout zde. Na programu je například film Adolf Loos Plzeň: Vydejte se za osudy unikátních interiérů.

Kateřina Martykánová, Vlastimil Langer