Drogy zbavily ženu smyslů, vyhazovala oknem z paneláku zařízení bytu

12.10.2022 11:12

OTROKOVICE - Židle i stůl lítaly o uplynulém víkendu oknem ze sedmého patra paneláku, když byla na místo přivolána hlídka městské police Otrokovice. „Strážníci se nestačili divit, co všechno dokázala žena pod vlivem omamných a psychotropních látek. Vzhledem k večerním hodinám, ve kterých se incident odehrál, byly ulice prázdné a nikdo nebyl zraněn,“ uvedla Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.
Žena ale během pár desítek minut zdemolovala nejen zařízení bytu, ale navíc neváhala násilím otevřít hydrant ve společných částech domu a silným proudem vody vytopit celý dům.
„Přivolaní strážníci zamezili páchání dalších škod a ženu zpacifikovali. Nebyl to ale lehký úkol. Žena neuposlechla výzev a kladla značný odpor, plivala kolem sebe i na přítomné osoby. Strážnici městské policie dokonce uhodila pěstí do obličeje,“ řekla k zákroku mluvčí. Vzhledem k agresivitě ženy použili strážníci donucovacích prostředků k jejímu zadržení. Na základě posouzení přivolaného lékaře byla žena převezena na záchytnou stanici do Kroměříže s mezizastávkou u Policie ČR, kde proběhlo zjištění totožnosti, protože žena nebyla schopná se na místě prokázat žádným dokladem. Při převozu znečistila i policejní vůz, který musel následně projít deratizací.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice