Dobré hospodaření města přináší ovoce. Rožnov investuje dalších 26 mil. Kč do rozvoje

25.04.2024 08:00

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Druhé rozpočtové opatření v celkové výši 26, 203 milionů korun ke schválenému rozpočtu města na rok 2024 schválili rožnovští zastupitelé.
„Dobré hospodaření s financemi města, úspěšnost v získávání dotací a zapojení doplatku příjmů z hazardu za rok 2023 jsou hlavními důvody, díky kterým můžeme do rozvoje města investovat dalších 26 mil. Kč nad rámec řádné schváleného rozpočtu města. Tvrdá práce celého týmu se opět vyplatila a mohu prozradit, že již v červnu očekáváme další schválené dotace a tím pádem další investice do rozvoje města,“ uvedl starosta města Jan Kučera.
Téměř 10 milionů Kč bude využito na odboru investic. „Největší položkou je vybudování parkoviště a chodníku u Základní školy Pod Skalkou, a to v části u Sedmikrásky a Střediska volného času tak, abychom dětem zajistili zvýšenou bezpečnost při průchodu areálem. Součástí je oprava komunikace,“ popsala místostarostka města Markéta Blinková. Dalších 6,5 milionů Kč bude směřovat na odbor správy majetku. 
„V plánu je oprava několika úseků chodníků, a to konkrétně v ul. Palackého, 5. května a Horské, a také v ul. Meziříčská. Nemalou investicí bude oprava střechy MŠ Tylovice. Je třeba také investovat do oprav ve Společenském domě, kde se nově dočkáme trvalého umístění projekčního plátna, bezpečnostních rolet nebo přebroušení podia a parket. Prověřovat se bude také možnost zasklení arkády. Všechny uvedené opravy jsou nad rámec oprav, které již byly schváleny v řádném rozpočtu města na letošní rok a budou samozřejmě taky realizovány,“ dodal na závěr místostarosta města Tomáš Gross.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Rožnovská radnice. Foto: Archiv SNZK