Do zámku Vsetín se vrací adventní kouzlení

10.12.2022 10:05

VSETÍN - Na úžasnou atmosféru Vánoc, lidové zvyky, řemesla, dobroty a spoustu další zábavy láká tradiční Zámecké adventní kouzlení, které proběhne v neděli 11. prosince v Muzeu regionu Valašsko v zámku Vsetín. Akce startuje ve 14 hodin a během následných tří hodin nabídne osvědčený program pro celou rodinu. 
„Návštěvníci se setkají s tajemnými adventními bytostmi luckami a matičkou, budou si moci nechat věštit budoucnost z litého vosku, nakoupit na jarmarku rukodělných výrobků, vytvořit andělíčka či ptáčka ve výtvarných dílničkách, ochutnat vánoční perníčky nebo se vydat na oblíbenou pátračku po zámku a soutěžit o volné vstupenky do dětského centra Džungle,“ nastínila kurátorka akce Lenka Šemorová.
Odpolednem budou provázet krásné písničky v podání pěveckého souboru KOS z Nového Jičína a dětského sboru Studeňáček. Dobře postaráno bude i o chuťové buňky návštěvníků. V rámci zakoupeného vstupného projít všechny expozice, výstavy a další prostory zámku, včetně věže. 
„Zámecké adventní kouzlení poslední dva roky neproběhlo z důvodu epidemiologických opatření a my jsme moc rádi, že ho letos můžeme lidem konečně znovu nabídnout. Akce vždy patřila k nejúspěšnějším v rámci našeho muzea a pevně věříme, že na to navážeme i letos. Všechny tímto co nejsrdečněji zveme,“ pozvala Šemorová.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Muzeum regionu Valašsko