Čtrnáct dní po propuštění z vězení opět kradl

13.04.2024 10:21

KROMĚŘÍŽSKO - Tři roky za mřížemi hrozí recidivistovi, který se čtrnáct dní po propuštění z vězení opět ocitl v hledáčku policie. Policisté objasnili sérii krádeží, které se udály v minulých týdnech na Kroměřížsku. Na svědomí jke má jim známý recidivista, který se čtrnáct dní po propuštění z vězení opět ocitl v hledáčku policie. 
„Poslední březnovou středu při návštěvě místního květinářství ukradl ze zásuvky prodejního pultu dvacet tisíc korun v hotovosti. O pár dní později vešel do nezajištěného rodinného domu, kde byl načapán majitelem. Z domu utekl, aniž by stačil něco vzít. O dva dny později pro změnu vnikl do neuzamčeného bytu v centru města. Z bytu si odnesl necelé tři tisíce v hotovosti, které nestačil utratit,“ uvedl Radomír Šiška, policejní mluvčí.
Podezřelého prvosledová hlídka zadržela bezprostředně po činu. Peníze tak mohly být vráceny majiteli. Zmíněným skutkům navíc předcházela krádež potravin v jednom z místních supermarketů a pokus krádeže finanční hotovosti z příruční pokladny v jedné z vinoték. „Podezřelý muž se pod tíhou důkazů k uvedeným činům doznal.Nyní šestadvacetiletému recidivistovi hrozí za trestné činy krádež a porušování domovní svobody až tři léta za mřížemi,“ dodal policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK