Čelní střet dvou osobních vozidel si vyžádal jeden lidský život

24.04.2024 14:08

STŘÍLKY – Jeden lidský život a čtyři zraněné si vyžádala dnešní dopolední dopravní nehoda u Střílek na Kroměřížsku.
„Sedmatřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda Octavia jedoucí od Uherského Hradiště jela z doposud přesně nezjištěných příčin v protisměru, kde se následně čelně střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Karoq. Její spolujezdkyně svým zraněním na místě podlehla. Samotná řidička octavie a další dva spolujezdci utrpěli zranění. Zraněn byl i řidič karoqu. Kroměřížští kriminalisté společně s dopravními policisty nehodu nadále šetří,“ informoval Radomír Šiška, policejní mluvčí.
U nehody zasahovalo i pět jednotek hasičů. „Tři zraněné osoby vyprostili hasiči z vozidla na páteřové desce. Ve spolupráci s posádkou ZZS hasiči prováděli u jedné osoby resuscitaci, a to včetně použití AED. Ta však svým zraněním podlehla. Dalším zraněným hasiči poskytovali tepelný komfort. Taktéž pomohli s transportem jedné zraněné osoby do vrtulníku letecké záchranné služby,“ řekla k tragické nehodě Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Obě auta ještě hasiči zabezpečili proti vzniku požáru a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po zadokumentování místa nehody pomohli hasiči s naložením vraků aut na vozidla odtahové služby. Poté uklidili vozovku od použitého sorbentu a střepů z vozidel a po třetí hodině odpolední se vrátili zpět na své základny. 
V souvislosti s touto dopravní nehodou hledá policie svědky této události. „Uvítali bychom také záznamy z palubních kamer, na kterých je vidět jízda černé octavie v protisměru. Svědci nás mohou kontaktovat na lince 158 nebo na telefonním čísle dopravních policistů 735 780 170,“ požádal veřejnost policejní mluvčí Radomír Šiška.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje
Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje